2/21/2012

Ανακοίνωση ΕΦΕΤ: Ανάκληση αναψυκτικών Coca-Cola και Sprite.

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων δελτίο τύπου από τον ΕΦΕΤ για την ανάκληση των αναψυκτικών, δεν έχει όμως δημοσιευθεί αυτή η ανακοίνωση ακόμα στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ:  "Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, από την ελληνική εταιρεία «Coca - Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. / Coca - Cola Τρία Έψιλον» σχετικά με τη διακίνηση ανθρακούχων αναψυκτικών, με την εμπορική επωνυμία «Coca - Cola» και «Sprite», τα οποία, από αναφορές παραπόνων καταναλωτών, παρουσίασαν απόκλιση από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα εμφάνισαν δυσάρεστη οσμή και γεύση.
Η εμφάνιση της συγκεκριμένης δυσάρεστης οσμής και γεύσης αποδόθηκε από την εταιρεία, σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών, στην παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης.
Σύμφωνα με την επιχείρηση, τα προϊόντα «Coca - Cola» και «Sprite», τα οποία εμφάνισαν τα ανωτέρω ευρήματα, παράγονται στο εργοστάσιο της επιχείρησης «Coca - Cola Τρία Έψιλον» στο Ηράκλειο Κρήτης και έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων παραγομένων προϊόντων, οι παρτίδες των οποίων δίνονται κάτωθι, ενώ παράλληλα έχουν δρομολογηθεί σχετικοί έλεγχοι σε όλες τις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας «Coca - Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. / Coca - Cola Τρία Έψιλον».

Συγκεκριμένα, η ανάκληση / απόσυρση αφορά στα κάτωθι προϊόντα :
α) Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca - Cola», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με τις εξής ημερομηνίες λήξης και παραγωγής :
i) Ημερομηνία Λήξης : 14 08 12, Κωδικός Παραγωγής 13Β ?* VU
ii) Ημερομηνία Λήξης : 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β ?* VU
iii) Ημερομηνία Λήξης : 16 08 12, Κωδικός Παραγωγής 15Β ?* VU
* Σημείωση: Ο αστερίσκος που εμφανίζεται στον Κωδικό Παραγωγής δηλώνει την ώρα παραγωγής
β) Ανθρακούχο αναψυκτικό «Sprite», ...

σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με ημερομηνία Λήξης : 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β ?* VU
* Σημείωση: Ο αστερίσκος που εμφανίζεται στον Κωδικό Παραγωγής δηλώνει την ώρα παραγωγής
και
γ) Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca - Cola» σε γυάλινη φιάλη των 250 ml με
i) Hμερομηνία Λήξης : 14 08 13, Κωδικός Παραγωγής 13Β ?* VT και
ii) Hμερομηνία Λήξης : 15 08 13, Κωδικός Παραγωγής 14Β ?* VT
* Σημείωση: Ο αστερίσκος που εμφανίζεται στον Κωδικό Παραγωγής δηλώνει την ώρα παραγωγής
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν."

3 σχόλια:

  1. Oλος ο κοσμος ξερει οτι τα αναψυκτικα αυτα μονο κακο κανουν. Εντουτοις πολλοι τα καταναλωνουν συστηματικα. Τελικα γτ συμβαινει αυτο και τι μπορουν να κανουν? Θλιβομαι να βλεπω νεους ανθρωπους ειδικα που τα πινουν απο παιδια για χρονια. Να τους φωναξεις δασκαλιστικα προφανως δεν εχει αποτελεσμα. Και μονοι τους τα ξερουν. Γτ δεν αλλαζει κατι ομως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι η απόλαυση που τους προσφέρεται όταν καταναλώνουν αυτά τα προϊόντα. Και αυτή η κωδικοποίηση της απόλαυσης είναι οι ενδορφίνες. Πέρα από αυτές, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πίσω από κάθε μεγάλο brand άχρηστου προϊόντος, υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός που μοναδικό σκοπό έχει, ουσιαστικά την εξαπάτηση του αγοραστή. Από που κι ως που το να πίνεις προϊόν τύπου κόλα σε κάνει πιο όμορφο, πιο cool, πιο οτιδήποτε;

    Σχετικό-άσχετο: έχει παρατηρήσει κανείς πως όταν παίζουν διαφημίσεις στην τηλεόραση η ένταση του ήχου αυξάνεται αυτόματα;

    Στις ΗΠΑ, πέρασε νόμος που υποχρεώνει το κανάλι να χαμηλώνει την ένταση του ήχου κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων. Και μιλάμε για τις ΗΠΑ, όχι για τη Βόρεια Κορέα..

    Το ΕΣΡ, όπως συνηθίζει, κοιμάται τον ύπνο το δικαίου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή