6/17/2011

ΚΡΙΤΙΚΗ: Δημητριακά Master Crumble της LIDL.

ΤΑ ΣΥΝ:
*Ολικής Αλέσεως δημητριακά
ΤΑ ΠΛΗΝ:
*Συμπυκνωμένη πηγή θερμίδων

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα δημητριακά αυτά που βρίσκονται στο κατάστημα LIDL είναι βασικά μούσλι που αποτελούνται από δημητριακά (νιφάδες βρώμης και σιταριού) μαζί με ξερά φρούτα και ξηρούς καρπούς. Κοιτάζοντας τα συστατικά φαίνεται να μην περιέχουν ιδιαίτερα πολλά σάκχαρα με εξαίρεση τις αφυδατωμένες μπανάνες που έχουν μέλι και ζάχαρη και κάποια κορν φλέικς που επίσης περιέχουν ζάχαρη. Τα υπόλοιπα συστατικά ειναι ξερά φρούτα χωρίς ζάχαρη και ξηρούς καρπούς. Αυτά τα δυο συστατικά είναι υγιεινά γιατί ειναι πηγή φυτικών ινών, ενώ οι ξηροί καρποί είναι και πηγή πρωτεΐνης και καλού λίπους. Ωστόσο και τα δυο συστατικά είναι και πλούσια σε θερμίδες. Σε γενικές γραμμές το δημητριακό αυτό δεν έχει πολλά "κακά" συστατικά με εξαίρεση της αφυδατωμένες μπανάνες με ζάχαρη και τα κορν φλέικς. Θα μπορούσε κανείς να τα φτιάξει και μόνος του σε αναλογίες που προτιμά (π.χ. περισσότερα ξηρά φρούτα, λιγότερους ξηρούς καρπούς κτλ.). Δεν μπορoύμε να δώσουμε αναλυτική βαθμολογία γιατί φαίνεται ότι έχει γίνει λάθος στη συσκευασία στη διατροφική αξία του προϊόντος. Έτσι ενώ αναφέρει ότι τα 100 γρ. του προϊόντος περιέχουν 334 θερμίδες, αναφέρεται ότι τα 60 γρ. περιέχουν 260 θερμίδες ενώ θα έπρεπε να είναι 200 θερμίδες. Παρόμοια λάθη...ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;
έχουν και στις ποσότητες λίπους, φυτικών ινών και πρωτεΐνης. Οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια είναι πραγματική διατροφική αξία του προϊόντος (θερμίδες, λιπαρά κτλ.). Όπως και να έχει είναι ένα δημητριακό με σχετικά καλά υλικά αλλά και συμπυκνωμένη πηγή θερμίδων οπότε χρειάζεται προσοχή στη ποσότητα.


ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 45 γρ.: Θερμίδες: 150, Υδατάνθρακες: 26,5 γρ., Πρωτεΐνη: 4,5 γρ., Λιπαρά: 2,8 γρ. *
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 7,5/10
Λιπαρά: 8,5/10
Θερμίδες: 4,5/10
Φυτικές Ίνες: 7,5/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 8/10
ΣΥΝΟΛΟ: 7,2/10
*


*Οι πληροφορίες αυτές προστέθηκαν 14/7/11

16 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε πολύ διαιτολόγε.. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαιτολόγε...260 cal = 60 g muesli +125 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα...υπάρχει παραπομπή με αστεράκι... τυγχάνει να το προτιμώ αυτό το προϊόν αφού διάβασα προσεχτικά τις διατροφικές πληροφορίες... Οπότε νομίζω ότι μπορείς να συμπληρώσεις και τις υπόλοιπες πληροφορίες στην κριτική σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για το σχόλιο. Δεν προσέξαμε την παραπομπή. Θα προσθέσουμε την βαθμολογία σε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο μούσλι είναι πολύ καλό διατροφικά και προσωπικά στο χρησιμοποιώ στη διατροφή μου μαζί με νιφάδες βρώμης, π.χ. στο πρωινό μου βάζω 2 μέρη νιφάδες βρώμης και 1 μέρος από το αναφερόμενο μούσλι.

    Θερμιδικά το συγκεκριμένο μούσλι έχει σχεδόν το ίδιο περιεχόμενο με τις νιφάδες βρώμης (334kcal/100γρ το μούσλι και 350kcal/100γρ οι νιφάδες βρώμης) και επιπλέον προσθέτει μια γλυκιά γεύση στο πρωινό κυρίως λόγω των σταφίδων που περιέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σε ρωτήσω κάτι ανώνυμε? Που βρήκες τη θερμιδική αξία της βρώμης? Γιατί εδώ όλο ρωτάω και κανείς δεν ήξερε να μου απαντησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τη θερμιδική αξία της βρώμης καθώς και τα διατροφικά χαρακτηριστικά της (πρωτείνες, υδατάνθρακες, λίπη) μπορείς να δεις τη συσκευασία της βρώμης που έχουνε τα Quaker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ευχαριστώ πάρα πολυ. Να σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να ρωτήσω κάτι όσους το έχουν χρησιμοποιήσει; είναι τραγανές στη γεύση οι νιφάδες ή κάπως σαν...τσίχλα όπως είναι οι νιφάδες βρώμης ή το πίτουρο;
    έχω ένα θέμα με τα μούσλι, μου αρέσουν γενικά αλλά δεν μπορώ αυτή τη "νια-νια" υφή που έχουν οι νιφάδες τους (δεν ξέρω πως αλλιώς να την περιγράψω, ελπίζω να με καταλαβαίνετε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπορείτε να κάνετε μια κριτική για τα μούσλι της εταιρείας "ΦΥΣΗ";
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. είναι εξαιρετικά νόστιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαιτολόγε μπορείς να κάνεις μια κριτική για τα Carrefour BIO Muesli. Νομίζω οτι μοιάζουν πάρα πολύ με αυτά του LIDL!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το πρόβλημα με τα συγκεκριμένα είναι οτι δεν μπορείς να φάς μόνο μια μερίδα 45γρ. Ειναι πολυ εθιστικά και έτσι δεν μπορείς να ελέγξεις τη ποσότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δηλαδη τοσο κακο ειναι να φας αρκετη ποσοτητα το πρωι? Εδω περα μερικοι τρωνε τηγανητο μπεηκον η αποξηραμενη μπανανα με ζαχαρη μας πειραξε??
    Ουτως ή αλλως νομιζω οτι ελαχιστοι τρωνε τετοιου ειδους δημητριακα απογευμα ή βραδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή