6/14/2011

Έρευνα: Η Δίαιτα των 2 ημερών.

Σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές παχύσαρκα άτομα που περιόριζαν αυστηρά τις θερμίδες τους μόνο 2 φορές την εβδομάδα μπορεί να χάσουν τα ίδια κιλά με άτομα που κάνουν δίαιτα κάθε μέρα. Σε αυτήν την νέα έρευνα χώρισαν σε 2 ομάδες 107 νεαρές παχύσαρκες η υπέρβαρες γυναίκες και έβαλαν τη μια ομάδα να καταναλώνει περίπου 1500 θερμίδες την ημέρα κάθε μέρα και τη δεύτερη ομάδα να καταναλώνει 650 θερμίδες 2 συνεχόμενες μέρες και τις υπόλοιπες μέρες δεν περιόρισαν τις θερμίδες που κατανάλωναν. Μετά από 6 μήνες η απώλεια βάρους ήταν παρόμοια και στις 2 ομάδες ενώ βελτιώθηκαν τα επίπεδα ινσουλίνης, τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης και στις δύο ομάδες. Οι ερευνητές ωστόσο αναφέρουν ότι και οι δύο ομάδες μπόρεσαν να τηρήσουν με σχετική ευκολία τη δίαιτα και ότι η διακοπτόμενη δίαιτα δεν ήταν πιο εύκολη από τη συνεχόμενη δίαιτα. Ωστόσο, προσθέτουν ότι η διακοπτόμενη δίαιτα μπορεί να προσφερθεί ως εναλλακτική. Η έρευνα έχει ενδιαφέρον, ωστόσο υπάρχουν αρκετά ερωτήματα όπως... για παράδειγμα πόσες θερμίδες κατανάλωναν οι γυναίκες τις υπόλοιπες μέρες, πόσα κιλά ήταν οι γυναίκες κ.α


3 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον πάντως.
    Να ρωτήσω κάτι?
    Ο οργανισμός μας δεν παθαίνει κάτι κακό όμως αν για παράδειγμα καταναλώσουμε ελάχιστες θερμίδες μέσα για μια μέρα ή έστω και δύο μέρες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και ναι..Τωρά τι λένε οι "πληρωμένες" έρευνες,που προωθούν δίαιτες όπως την οφφ-νο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που θέλουμε και επιδιώκουμε είναι να μάθουμε σιγά σιγά μέσω μιας δίαιτας και με τη βοήθεια των ειδικών οτι ναι μεν το αδυνάτισμα είναι μαθηματικά, αλλά η καλή υγεία δεν είναι. Η σωστή διατροφή και άσκηση είναι ο στόχος. όχι μόνο το αδυνάτισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή