5/06/2011

Μεξικάνικο Ντιπ, Απόφυγε το έτοιμο.

Πολλές φορές ειδικά όταν υπάρχει αγώνας η θες κάτι να συνοδεύσεις μια ταινία που θα δεις στο σπίτι με παρέα, τα τσιπς και τα ντιπ ειναι οι πρώτες επιλογές. Το πρόβλημα είναι ότι τα έτοιμα ντιπ είναι συνήθως γεμάτα συντηρητικά, χρωστικές και άλλα πρόσθετα συστατικά. Ενα παράδειγμα είναι το έτοιμο ντιπ γουακαμόλε. Κοιτάζοντας τα συστατικά διαπιστώσαμε ότι το ντιπ αυτό που κλασσικά παράγεται κυρίως από αβοκάντο, η έτοιμη μορφή του περιλαμβάνει μόνο λίγη σκόνη αβοκάντο, ενώ περιέχει άλλα όχι και τόσο αγνά υλικά όπως τροποποιημένο άμυλο αραβοσίτου, ζάχαρη και σταθεροποιητές. Έτσι ενώ το ντιπ αυτό κανονικά αποτελείται κυρίως από αβοκάντο που είναι πηγή του καλού μονοακόρεστου λίπους (το ίδιο λίπος που υπάρχει στο ελαιόλαδο), μετατρέπεται σε ενα ντιπ γεμάτο συντηρητικά, σκόνες και άλλα τεχνητά συστατικά. Φτιάξε το μόνος/η σου λιώνοντας ένα γινωμένο αβοκάντο, και ανακατεύοντας λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και ντομάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου