12/26/2010

Έρευνα για τη σαμπάνια.

Μιας και είναι μέρες γιορτής αποφασίσαμε να αναρτήσουμε μια πρόσφατη έρευνα για την σαμπάνια. Ερευνητές από τη Γαλλία ανακάλυψαν τον καλύτερο τρόπο να σερβίρουμε τη σαμπάνια (και άλλα αφρώδη κρασιά) για να μη χάσει τις φυσαλίδες και τη γεύση της. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry έδειξε ότι ο καλύτερος τρόπος να σερβίρεις τη σαμπάνια είναι από τα πλάγια σιγά-σιγά (όπως στη φωτογραφία). Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό διατήρησε τη διπλάσια ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με το αν σερβίρεις τη σαμπάνια χύνοντας τη κατευθείαν στη μέση του ποτηριού. Επιπλέον η έρευνα έδειξε ότι όταν η σαμπάνια είναι κρύα (ιδανικά στους 4 βαθμούς κελσίου), αυτό βοηθά στη μείωση της απώλειας διοξειδίου του άνθρακα. Και μιας και μιλάμε για αλκοόλ, αυτές τις μέρες μπορεί να πιούμε πολύ, κάνε κλικ εδώ για να δεις τι πρέπει να κάνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου