12/21/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ: Μεβγάλ Harmony 1% με Φρούτα. Ένα επεξεργασμένο γιαούρτι.

ΤΑ ΣΥΝ
* Δεν περιέχει ασπαρτάμη
ΤΑ ΠΛΗΝ:
*Περιέχει πρόσθετες ουσίες

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Άλλο ένα γιαούρτι που αναφέρει ότι δεν περιέχει ζάχαρη και προωθείται για όσους και όσες προσέχουν τις θερμίδες που καταναλώνουν. Το καλό είναι ότι δεν περιέχει τα συνηθισμένα μη-θερμιδικά υποκατάστατα ζάχαρης όπως για παράδειγμα ασπαρτάμη. Περιέχει όμως ουσίες που μπορεί να θεωρηθούν σάκχαρα όπως φρουκτόζη, η οποία σε μικρές ποσότητες δεν φαίνεται να επηρεάζει το σάκχαρο στο αίμα, ωστόσο σε μεγαλύτερες ποσότητες έχει συσχετιστεί με μεταβολικό σύνδρομο και άλλες παθήσεις. Επίσης περιέχει όπως αναφέρει "φρουτοπαρασκεύασμα" φρούτων του δάσους, δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό ακριβώς αλλά υποθέτουμε ότι τα φρούτα είναι κατά κάποιο τρόπο συμπυκνωμένα και αυτό μπορεί να αποτελέσει πηγή σακχάρων. Περιέχει και ολιγοφρουκτόζη, άλλη γλυκαντική ουσία με λιγότερες θερμίδες αλλά και πηγή τεχνητών φυτικών ινών όπως και τροποποιημένο άμυλο για όγκο που όμως δεν έχει καμιά διατροφική αξία. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;
Βασικά είναι ένα γιαούρτι με συμπυκνωμένα φρούτα και διάφορες γλυκαντικές ουσίες με λίγες θερμίδες που δεν επηρεάζουν το σάκχαρο. Όχι ιδιαίτερα βλαβερό, αλλά ούτε απαραίτητο. Αν πάρεις ενα ημιάπαχο γιαούρτι και ρίξεις μέσα 4 κουταλιές γλυκού ζάχαρη θα έχεις την ίδια διατροφική αξία με αυτό γιαούρτι (θερμίδες, σάκχαρα, υδατάνθρακες). Δεν λέμε ότι αυτή είναι καλύτερη επιλογή, απλά το λέμε για να σου δώσουμε μια εικόνα του συγκεκριμένου προϊόντος. Οι ίνες που περιέχει αυτό το γιαούρτι μάλλον οφείλονται στις τεχνητές ίνες και όχι στο "φρουτοπαρασκεύασμα". Σαφώς καλύτερη, μη-επεξεργασμένη και υγιεινότερη επιλογή είναι να βάλεις εσύ μέσα σε ένα σκέτο γιαούρτι φρέσκα φρούτα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΚΥΠΕΛΟ (200 γρ): Θερμίδες: 184, Υδατάνθρακες: 32 γρ., Πρωτεΐνη: 10 γρ., Λιπαρά: 1,8 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 5/10
Λιπαρά: 9/10
Θερμίδες: 9/10
Φυτικές Ίνες: 5,5/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 7/10
ΣΥΝΟΛΟ: 7,1/10

1 σχόλιο:

  1. γτ ειναι θετικο που δεν εχει ασπαρταμη?αααα και λιπαρά γιατί 09?φυτικές ινες γιατι 5,5 αφού ειναι τεχνητές?συστατικά γιατί 5 (ειναι παρά πολλή)ααα και το γάλα αυτό ειναι απο ζωα που τρεφονται με μεταλαγμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή