12/22/2010

5 συμβουλές διατροφής για τις γιορτές.

Όπως αναφέραμε σε πρόσφατη ανάρτηση, τελικά τα κιλά των γιορτών δεν είναι τόσα πολλά, η μάλλον δεν είναι ούτε κιλά αλλά μόνο μισό κιλό σύμφωνα με έρευνες. Ωστόσο πολλοί άνθρωποι τους αρέσει να διαβάζουν οδηγίες για ισορροπημένη διατροφή κατά την διάρκεια των γιορτών. Να τι λέμε εμείς:
1. Το πρώτο βήμα είναι να μην παίρνεις στα σοβαρά όλες αυτές τις συμβουλές που κυκλοφορούν γιατί το μόνο που καταφέρνουν είναι να σε κάνουν να αισθάνεσαι τύψεις και υποχρεωμένος/η να τις ακολουθήσεις κατά γραμμα. Και όταν δεν τα καταφέρεις αισθάνεσαι ακόμα πιο πολλές τύψεις.
2. Δεν ξέρουμε γιατί αλλά αυτές οι συμβουλές υποθέτουν ότι ξαφνικά έχουμε ξεχάσει όλες τις καλές διατροφικές συνήθειες που είχαμε όλο το χρόνο. Εντάξει είναι αναμενόμενο να το παρακάνουμε λίγο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πάθαμε και αμνησία. Φυσικά και θα φάμε πρωινό αν τρώγαμε και πριν τις γιορτές, ούτε χρειάζεται να μας πει κανείς ότι πρέπει να τρώμε φρούτα, αν το κάναμε πριν, θα το κάνουμε και τώρα.
3. Μην πέσεις στη παγίδα να φας τάχα μελομακάρονα λάιτ η ένα πιάτο μόνο με γαλοπούλα και σαλάτα. Να γλυτώσεις τι; Ελάχιστες θερμίδες και ικανοποίηση. Δέξου... το γεγονός ότι θα φας λίγο παραπάνω και θα ξεπεράσεις τις θερμίδες που συνήθως καταναλώνεις.
4. Δώσε άδεια στον εαυτό σου να φάει τροφές που συνήθως απαγορεύεις στο εαυτό σου. Για μερικούς αυτό μπορεί να είναι υδατάνθρακες, για άλλους γλυκά, όσο στερείσαι τόσο θα το θες περισσότερο.
5. Μην ξεχνάς ότι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι μόνο 2 μέρες, άντε 4 αν υπολογίσουμε και τις παραμονές, όχι 30.

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΟΡΘΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΒΑΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΣ.

    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ 2-3 ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή