10/27/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ: All Bran Plus της Kellogg's. 'Εχουν όμως ζάχαρη.

ΤΑ ΣΥΝ
* Πλούσια σε φυτικές ίνες
ΤΑ ΠΛΗΝ:
* Περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Αυτά είναι τα δημητριακά που θα διαλέξεις αν θες να αυξήσεις σε μεγάλο βαθμό τις φυτικές ίνες που καταναλώνεις. Αποτελούνται μόνο από το φλοιό του σιταριού που περιέχει τις περισσότερες φυτικές ίνες από όλα τα τμήματα του σιταριού. Η ποσότητα φυτικών ινών που περιέχουν τα All Bran Plus είναι η διπλάσια σε σχέση με τα κανονικά All Bran Flakes και πενταπλάσια σε σχέση με τα Fitness και δεκαπλάσια συγκριτικά με τα Special K. Από την άλλη και αυτά περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη με αποτέλεσμα αυτά τα δημητριακά να περιέχουν τις ίδιες ποσότητες σακχάρων με όλα αυτά τα δημητριακά που μόλις αναφέραμε. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;... Περιέχει λίγα συστατικά, αρκετές φυτικές ίνες και την ίδια ποσότητα ζάχαρης με άλλα δημητριακά. Αν προσπαθείς να περιορίζεις τη ζάχαρη ίσως αυτά δεν είναι τα ιδανικότερα δημητριακά, ωστόσο περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και μια καλή ποσότητα πρωτεΐνης και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά μαζί με άλλα δημητριακά για να αυξήσουν τις ίνες που λαμβάνεις στα δημητριακά σου.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 30 γρ.: Θερμίδες: 100, Υδατάνθρακες: 14,4 γρ., Πρωτεΐνη: 4,2 γρ., Λιπαρά: 1,0 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 6/10
Λιπαρά: 8/10
Θερμίδες: 4,5/10
Φυτικές Ίνες: 10/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 7/10
ΣΥΝΟΛΟ: 7,1/10

8 σχόλια:

  1. Υπαρχουν και αλλα πολλα παρομοια δημητριακα αλλης εταιριας σε χαμηλοτερη τιμη και πιο πλουσια σε φυτικες ινες.Η χαμηλοτερη τους τιμη ευθυνεται στο οτι δεν διαφημιζονται.Ταυτοχρονα,αν καποιος θελει να αποφυγει εντελως τη ζαχαρη μεσα απο τα δημητριακα του τοτε ας προτιμησει τη βρωμη ή κοινως ta qouaker.Ειναι πλουσια σε φυτικες ινες και πολυ ευεργετικα για τον οργανισμο ενω αποτελει και φυσικη τροφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Simfono me tin Christina parte vromi evergetiki gia ton organismo apo polles apopseis kai katholou zaxari

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά υπάρχει κάτι αναλογο αλλά χωρις ζαχαρη?
    Βρωμη, quaker, κτλ, δεν εχουν την ιδια ποσοτητα φυτικων ινων, τις οποιες χρειαζομαι καθημερινα..
    Αν δεν ειχε την εξτρα ζαχαρη (και ισως και το αλατι νομιζω που εχει) τοτε θα ηταν το ιδανικο δημητριακο για μενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να βρεις φλοιό (πίτουρο) σιταριού, που είναι και το βασικό συστατικό των All Bran. Επίσης υπάρχει και πίτουρο άλλων δημητριακών (βρώμης κτλ.)

      Διαγραφή
  4. ΕΓΩ AΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟ ΠΙΤΟΥΡΟ ΒΡΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΝΤΟΥΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΦΤΙΑΧΝΩ 1,2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΠΙΤΟΥΡΟ ΒΡΩΜΗΣ..ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΛΕΥΡΙ..ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ..ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΤΡΩΣ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΥΛΙΚΑ.ΛΙΓΟ ΜΠΕΙΚΙΝ,ΚΑΝΤΕΡΕΛ,ΠΙΤΟΥΡΟ,ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ Ή ΧΥΜΟ Κ ΞΥΣΜΑ 1 ΑΥΓΟ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ,ΒΑΝΙΛΙΑ Ή ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΒECEL,ΨΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ..ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδύνατον να καταπιώ τη βρώμη. Δεν βρίσκω κάτι ανάλογο που να μην ανεβάζει το σάκχαρο εκτός από δημητριακά σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων που δεν έχουν καθόλου ζάχαρη. Κάποια πρόταση κάποιος παρακαλώ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή