9/06/2010

Άλλο ένα παράδειγμα παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ. Όχι ο χυμός καρότου δεν καίει λίπος.

Για άλλη μια φορά οι λεγόμενοι δημοσιογράφοι δείχνουν τις γνωστές ερευνητικές τους ικανότητες. Η συγκεκριμένη κυρία αναφέρει τη σχετική έρευνα με το νερό, που αναφέραμε εμείς εδώ πρώτα και μετά μας μεταφράζει διάφορα τιπς από τη Βρετανική Εφημερίδα Ντέιλι Μειλ, η οποία πρέπει να πούμε ότι δεν είναι γνωστή για την αξιοπιστία της σε θέματα υγείας. Δεν φτάνει δηλαδή που αντιγράφει, αντιγράφει και από κακές πηγές. Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;
Να μερικά "μαργαριτάρια" που έβαλε Τα Νέα στην ιστοσελίδα της:
* Να βάζετε πάπρικα στο φαγητό σας. Περιέχει άφθονη βιταμίνη C, η οποία βοηθεί τον οργανισμό να μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια. (H πάπρικα περιέχει ελάχιστη βιταμίνη C).
* Να τρώτε πεπόνι και μετά ένα σφικτό αυγό (εκτός κι αν συντρέχουν λόγοι υγείας για να το αποφεύγετε). Είναι το τέλειο πρωινό για καύσεις του λίπους. (Εεε... δεν ξέρω από που βγήκε αυτό το συμπέρασμα είναι ένα απλό πρωινό που συνδυάζει πρωτεΐνη και υδατάνθρακες, θα σε χορτάσει αλλά αυτό μόνο)...
* Να τρώτε ρόδια. Περιέχουν έλαια τα οποία ελαττώνουν την αποθήκευση λίπους στο σώμα. Είναι επίσης τόσο γλυκά, που ικανοποιούν την λαχτάρα για ένα γλύκισμα. (Μία έρευνα έδειξε ότι απομονωμένο έλαιο από το ρόδι σε χάπι σε συνδυασμό με εκχύλισμα από φύκια μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, ωστόσο δεν λαμβάνεις τέτοια ποσότητα ελαίου με 1 φρέσκο ρόδι)
* Να τρώτε σπανάκι. Περιέχει διπλάσιες ποσότητες φυτικών ινών από τα περισσότερα άλλα πράσινα λαχανικά, με αποτέλεσμα να χορταίνει καλύτερα και να βοηθεί τον οργανισμό να επεξεργάζεται πιο αποτελεσματικά τα λίπη. (Το σπανάκι δεν περιέχει τις διπλάσιες ποσότητες φυτικών ινών από αλλά λαχανικά ούτε βοηθά τον οργανισμό να επεξεργάζεται τα λίπη καλύτερα).
* Να τρώτε ανανά. Όχι μόνο είναι ένα θαυμάσιο σνακ για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας, αλλά περιέχει ουσίες που συμβάλουν στην διάσπαση των πρωτεϊνών. (Καλά αυτός ο μύθος δεν θα πεθάνει ποτέ; όχι ο γκρέιπφρουτ ανανάς δεν ενισχύει τον μεταβολισμό).
* Να πίνετε καθημερινά ένα ποτήρι χυμό καρότου. Θα σας βοηθήσει να χάσετε 2 κιλά σε 12 εβδομάδες, διότι περιέχει άφθονες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καύση του λίπους. (Τα ολόκληρα φρούτα και λαχανικά περιέχουν περισσότερες ίνες από τους χυμούς. Το καρότο και ο χυμός του δεν περιέχουν κάποια ιδιαίτερα θρεπτικά συστατικά που καίνε το λίπος).

Στο τέλος η συγκεκριμένη κυρία βάζει και το λίνκ της Αμερικάνικης Διαιτητικής Εταιρίας η οποία ποτέ δεν θα υποστήριζε τέτοιες σαχλαμάρες αλλά κοιτάζοντας γρήγορα το άρθρο σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι η πηγή του άρθρου (δεν είναι όμως).

2 σχόλια:

  1. το πιο θλιβερο ειναι οτι ενα σωρο βλακες θα τα πιστεψουν και θα τα κανουν

    αν καποιος θελει να καψει λιπος γιατι δεν δοκιμαζει να τρωει πιο λιγο; στο κατω-κατω ειναι και η μοναδικη μεθοδος και η πιο απλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραία tips για κομική σειρά γαστρονομικού περιεχομένου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή