7/23/2010

Σχετικά με τα μεταλλαγμένα στα προϊόντα Kellogg's.

Πολλοί αναγνώστες έχουν ερωτήματα σχετικά με τη ύπαρξη μεταλλαγμένων συστατικών στα προϊόντα Kellogg's. H Kellogg's σε δήλωση της πριν από 2 χρόνια αναφέρει ότι «είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχει παγκόσμια επιστημονική συναίνεση για το ότι δεν υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια των γενετικά τροποποιημένων γεωργικών προϊόντων συμπεριλαμβανομένης της ζάχαρης» και προσθέτουν ότι «η προτίμηση του καταναλωτή είναι ο κρίσιμος παράγοντας για τον καθορισμό των προϊόντων που παρέχονται στη κάθε αγορά, καθώς οι προτιμήσεις αυτές δεν είναι οι ίδιες σε κάθε χώρα»...
Και αναφέρουν (από έρευνες μάλλον) «ότι η ανησυχία του Αμερικανού καταναλωτή για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι χαμηλή ενώ στην Ευρώπη είναι υψηλή. Κατά συνέπεια, όλα τα Kellogg's προϊόντα που πωλούνται στην Ευρώπη είναι απαλλαγμένα από γενετικά τροποποιημένα συστατικά.» Επειδή στην Ευρώπη είναι υποχρεωτική η σήμανση στα προϊόντα που περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά, και επειδή γνώριζαν οι εταιρίες ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα ανεχόντουσαν αυτά τα συστατικά αποφεύγουν τη χρήση μεταλλαγμένων. Ωστόσο στην Αμερική χρησιμοποιούνται αρκετά, μάλιστα η ίδια η Kellogg's αναφέρει σε επιστολή της σε ομάδα οργανώσεων για την επίδραση μεταλλαγμένων στη διατροφή (GMO Truth Alliance) ότι το 81% του καλαμποκιού που καλλιεργείται στις Η.Π.Α. και το 90% ζαχαρότευτλου είναι γενετικά μεταλλαγμένο και ότι το 60-70% των συσκευασμένων προϊόντων στην Αμερική χρησιμοποιούν προϊόντα βιοτεχνολογικών καλλιεργειών.
Προς το παρόν έτσι έχουν τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου