7/07/2010

Συμπληρώματα διατροφής που δεν να είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ.

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι το προϊόν Magic Power Coffee, το οποίο δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ και διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας, είναι νοθευμένο με παράγωγο της δραστικής ουσίας sildenafil, σύμφωνα με ενημέρωση μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα.
Η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.
Επιπλέον σε άλλο δελτίο τύπου ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι το προϊόν ΤΗΕ SENSUAL TEA-JINSHENKANG που διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής χωρίς να είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ, είναι νοθευμένο με την φαρμακολογικά δραστική ουσία vardenafil...

όπως προκύπτει από ενημέρωση μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα.
Η δραστική ουσία vardenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου