6/16/2010

Τι συμβαίνει όταν αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό;

Το ήξερες ότι το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να πωλείται και 1900 φορές πιο ακριβά από το νερό της βρύσης; Και δεν είναι μόνο αυτό, επειδή είναι εμφιαλωμένο δεν σημαίνει ότι είναι πιο καθαρό η πιο ασφαλές. Επιπλέον χρησιμοποιείται και πολύ περισσότερη ενέργεια για την παραγωγή και μεταφορά του εμφιαλωμένου νερού. Ένα άλλο πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι ένα δημόσιο αγαθό (το νερό) ιδιωτικοποιείται. Οι εταιρίες εμφιαλωμένου νερού βγάζουν μεγάλα κέρδη από την επεξεργασία νερού που προέρχεται από δημόσιες πηγές νερού. Με λίγα λόγια κάνει κακό και στη τσέπη μας και στο περιβάλλον. Προτίμησε νερό της βρύσης, χρησιμοποίησε ένα φίλτρο για το νερό σου αν δεν σου αρέσει η γεύση του. Αν όμως προτιμάς το εμφιαλωμένο η το νερό της περιοχής σου δεν είναι πόσιμο, αγόρασε γυάλινα μπουκάλια (πιο ασφαλή από τα πλαστικά) και ανακύκλωσε τα.

2 σχόλια:

  1. Ωραία όλα αυτά... μπορεί κανείς να μου εγγυηθεί στην χώρα αυτή που ζούμε πως το νερό της βρύσης είναι ασφαλές? Τόσα παραδείγματα έχουμε περιοχών γύρω από την Αττική που το νερό δεν είναι πόσιμο και δημιούργησε διάφορες παθήσεις στους κατοίκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω το μείζον ζήτημα που τίθεται στο άρθρο είναι αυτό της ιδιωτικοποίησης ενός δημόσιου αγαθού όπως το νερό. Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Δυστυχώς η ποιότητα του νερού δε μπορεί να αφεθεί στους επιχειρηματίες που σκοπό έχπυν το κέρδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή