5/30/2010

Special K. Πρόγραμμα 2 Εβδομάδων και χωρίς το Special K.

9/2/2010 Ενημέρωση: Η ανάρτηση αυτή δημιουργήθηκε 30 Μαΐου 2010 για το πρόγραμμα 2 εβδομάδων της Special K. Γράψαμε νέα κριτική για τη δίαιτα My Special K. Μπορείτε να τη δείτε εδώ.

 Εφόσον μιλήσαμε για τα Fitness θεωρήσαμε ότι πρέπει να καλύψουμε και το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα του Special K που είναι και ο άμεσος ανταγωνιστής των Fitness. Στη συσκευασία σου προτείνει να επισκεφτείς την ιστοσελίδα του προγράμματος www.myspecialk.gr όπου βάζοντας κάποια στοιχεία σου βγάζει ένα «προσωπικό» πρόγραμμα για σένα. Υπάρχει των 2 εβδομάδων (που είναι το «εντατικό» πρόγραμμα) και ένα πιο μακροχρόνιο. Το εντατικό πρόγραμμα στηρίζεται σε ερευνητικά στοιχεία που έδειξαν ότι άτομα που τρώνε δημητριακά για τα 2 γεύματα της ημέρας και το τρίτο ένα κανονικό γεύμα έχασαν βάρος. Όπως εξηγώ και στη αρχική κριτική του προϊόντος αυτό μπορείς να το κάνεις με οποιοδήποτε δημητριακό, δεν χρειάζεται να είναι Special K. Τώρα όσο για το πρόγραμμα είδα να προτείνει: πρωινό και μεσημεριανό (η βραδινό) ανάλογα με το τι έχεις ζητήσει, δημητριακά της Special K φυσικά (θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μερίδα είναι 30-60 γρ.), το κυρίως γεύμα που αποτελείται από 450-500 θερμίδες και ενδιάμεσα (με μεγάλη έκπληξη) κρέμα καραμελέ...2-3 φορές την ημέρα για 2 εβδομάδες. Μάλλον έχει γίνει λάθος. Το πρόβλημα δεν είναι εκεί αλλά στο γεγονός ότι δόθηκε ένα πρόγραμμα με λίγες θερμίδες περίπου 1000-1200. Το πρόγραμμα δόθηκε ζητώντας μόνο την ηλικία, το επιθυμητό βάρος (όχι το πραγματικό), φύλο και αν ο Δείκτη Μάζας Σώματος είναι πάνω από 25, όπου τάχα σου λέει ότι αν δεν είναι πάνω από 25 δεν μπορείς να κάνεις τη δίαιτα των 2 εβδομάδων (όπου φυσικά εσύ πατάς την επιλογή πάνω από 25 προκειμένου να πάρεις το πρόγραμμα). Ωστόσο 1000 θερμίδες είναι λίγες για οποιονδήποτε, αφού δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού, ακόμα και η πιο μικρόσωμη γυναίκα δεν πρέπει να πέφτει κάτω από 1200 θερμίδες...
Ωστόσο δεν αναφέρονται οι ποσότητες ακριβώς, και σου λέει να πίνεις ενδιάμεσα  αραιωμένους χυμούς, οπότε πρακτικά μπορεί να λάβεις και περισσότερες θερμίδες. Στην ουσία όμως προτείνει μία δίαιτα αστραπή που το πιο πιθανό είναι να έχει ως αποτέλεσμα γρήγορη απώλεια βάρους αλλά και απώλεια μυικής μάζας και υγρών. Επιπλέον απ' ότι φαίνεται έχει γίνει αντιγραφή/μετάφραση από κάποια Αγγλική εκδοχή αφού πολλές τροφές δεν τις τρώμε η δεν υπάρχουν εδώ, π.χ. marmite. Προχειροδουλειές δηλαδή. Σαν ιδέα είναι καλή, αλλά έτσι όπως την παρουσιάζουν έχει πολλά κενά...και δεν είναι καθόλου προσωπικό το πρόγραμμα διατροφής.

4 σχόλια:

  1. To psihologiko omos to exeis skefti? Otan vlepis mia gineka adinati tote thes na gineis kai esy - eine kai afto simantiko se mia dieta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πιστεύω ότι η καλύτερη μακράν μάρκα δημητριακών είναι τα Alpen Muesli : Swiss style (http://www.britishsweets.com.au/products/G00010.jpg) , δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη (έχουν μόνο μερικές σταφίδες μέσα), περιέχουν βρώμη και ξηρούς καρπούς... Κάντε ένα review αν μπορείτε και συγχαρητήρια για το blog σας!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτα ειναι τα συστατικά του Alpen Muesli από την ιστοσελίδα που αναφέρεις:

    ALPEN ORIGINAL MUESLI (625G)

    Brand: ALPEN

    Product Code: G00010

    Description:
    Alpen Original is a Swiss style muesli.


    Ingredients:
    Wholegrain Wheat (36%), Wholegrain Rolled Oats (35%), Raisins (12.5%, Sugar, Dried Skimmed Milk, Whey Powder, Roasted Sliced Nuts (3%), (Hazelnuts & Almonds), Malted Barley Extract, Salt. Product contains wheat, oats, barley, milk, hazelnuts & almonds.)

    Αρα περιεχει και ζαχαρη και αλατι
    kyperros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε.
    Θα γίνει κριτική τους σε μελλοντική ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή