5/27/2010

Προειδοποίηση για το Alli: Τελικά μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο συκώτι σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Σε παλιότερη ανάρτηση σχετικά με το Alli (χάπι αδυνατίσματος) είχαμε αναφέρει ότι υπήρχαν κάποιες αναφορές για περιπτώσεις βλάβης στο συκώτι και γινόταν έρευνα από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Τελικά το FDA ανακοίνωσε χθες ότι εγκρίνανε το Alli να αναγράφει στη συσκευασία προειδοποίηση ότι σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο συκώτι. Αν και οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες είναι όμως σοβαρές, από τα 40 εκατομμύρια άτομα που το έχουν πάρει το συγκεκριμένο φάρμακο, 13 περιπτώσεις παρουσίασαν βλάβες στο συκώτι όπου 2 από τα άτομα πέθαναν και 3 χρειάστηκαν μεταμόσχευση. Από δω και πέρα θα υπάρχει προειδοποίηση σχετικά με αυτή τη παρενέργεια (δεν γνωρίζω αν θα είναι και σε συσκευασίες έξω από τις ΗΠΑ). Τα συμπτώματα βλάβης στο συκώτι: μειωμένη όρεξη, κίτρινα μάτια η δέρμα, σκουρόχρωμα ούρα, ανοιχτόχρωμα κόπρανα.

1 σχόλιο:

  1. υπερβολές.. όταν το αγοράζουν χιλιαδες άτομα την ημέρα χωρίς συνταγή γιατρού (και λογικά απλά μια γνώμη) λογικό είναι να υπάρξουν 13 άτομα με βλάβες. αν δεν το παθαίναν από το alli θα το παθέναν από κάποιο άλλο φάρμακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή